Insectopia Logo

русский / Türk / English

Έκθεση ζωντανών εντόμων, πεταλούδων και ερπετών

Οι Εμπειρίες σας

Σελίδες από φίλους της έκθεσης που μας επισκέφθηκαν και θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους με όλο τον κόσμο.


15ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου - Επίσκεψη από την Α' και Γ' Τάξη - Μάρτιος 2014
Την Πέμπτη 20/3 τα 2 τμήματα της Γ΄ τάξης και τα 3 τμήματα της Α΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την μόνιμη έκθεση ζωντανών εντόμων, πεταλούδων και ερπετών Insectopia, στην αίθουσα Μελισσάρη του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Oι ειδικοί ξεναγοί μας έδειξαν πεταλούδες, αποικίες μυρμηγκιών, φασμίδια (περπάτησαν στα χέρια μας!), σκορπιούς, χαμαιλέοντες και άλλα ενδιαφέροντα έντομα και ερπετά. Μας μίλησαν για τον μικρόκοσμο, μάθαμε τόσα πολλά για τη ζωή των εντόμων, των πεταλούδων και των ερπετών και περάσαμε υπέροχα!
Διαβάστε όλο το άρθρο

 

Thesstoday.gr: Ο Τούρκος Πρόξενος "ξενάγησε" υπαλλήλους στην Insectopia - Φεβρουάριος 2014
Από τους μόνιμους πλέον επισκέπτες της Insectopia είναι ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin μαζί με την οικογένεια του. Ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την κοινωνική ευθύνη για το περιβάλλον, την προώθηση της παιδείας και την πολιτιστική ανάπτυξη, οργάνωσε ένα μαγικό μυητικό ταξίδι στον αληθινό μικρόκοσμο των εντόμων και των ερπετών για όλους τους υπαλλήλους του Τούρκικου Προξενείου.
Διαβάστε όλο το άρθρο

Δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών (facebook)

 

Thesstoday.gr: Αφιέρωμα - Video-Φωτο Ταξίδι στην Insectopia - Αύγουστος 2013
Ένα μαγικό μυητικό ταξίδι στον αληθινό μικρόκοσμο των εντόμων και των ερπετών. Γνωρίστε τους μοναδικούς Atta Sexdens, δείτε πολύχρωμες πεταλούδες από τροπικά δάση, αράχνες με ιστό σκληρότερο ακόμη και από το ατσάλι, δηλητηριώδη φίδια, κροκόδειλους caiman, δράκους, σκαθάρια ικανά να σηκώσουν έως και οκτακόσιες φορές το βάρος του σώματός τους, χαμαιλέοντες αλλά και αποικίες μυρμηγκιών από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Διαβάστε όλο το άρθρο

 

Insectopia: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Θεσσαλονίκη - Οκτώβριος 2012
Ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας, αντικατοπτρίζεται ίσως με τον πιο παραστατικό τρόπο στην αντίστοιχη μικρογραφία μιας κοινωνίας μυρμηγκιών... Πολυσύνθετο πλέγμα σκέψης, ωστόσο όμως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Oι ανθρώπινες κοινωνίες, ο κοινωνικός τους ιστός και ο κώδικας επικοινωνίας, συναποτελούν ένα πλαίσιο που λίγο ή πολύ μοιάζει με την κοινωνία εντόμων, ερπετών και ζώων στην φύση.
Διαβάστε όλο το άρθρο

 

Κόσμημα Blog - Απρίλιος 2012
Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν οι προνύμφες,οι χρυσαλλίδες,η μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα...Εντυπωσιακή πρόοδος! Ένα πλάσμα που για να φτάσει να είναι τόσο όμορφο και ελεύθερο χρειάστηκε σκληρή δουλειά.
Διαβάστε όλο το άρθρο

 

Επέλαση εντόμων στη Θεσσαλονίκη - Οκτώβριος 2010
Πολύχρωμες πεταλούδες από τροπικά δάση της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, αράχνες με ιστό σκληρότερο ακόμη και από το ατσάλι, σκαθάρια ικανά να σηκώσουν έως και οκτακόσιες φορές το βάρος του σώματός τους, αλλά και αποικίες μυρμηγκιών από κάθε γωνιά του πλανήτη είναι ορισμένα μόνο από τα σπάνια έντομα και αρθρόποδα που παρουσιάζονται στην έκθεση “Insectopia” στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε όλο το άρθρο

 

Οι σχολικές εκδρομές εξυπηρετούνται ανεξάρτητα από τα ωράρια λειτουργίας.
Παρακαλούμε αν εκπροσωπείτε κάποιο σχολείο κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα 2510 517 609 και 69 4020 9092.
-
Δυνατότητα ξενάγησης στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Τούρκικα.
Greek  English  German  Russian  TurkishΏρες Λειτουργίας
Δευτέρα 11:30 - 14:00
Τρίτη - Σάββατο 14:30 - 17:45
Κυριακή 12:00 - 18:00
Ξεναγήσεις και εκτός ωραρίου
Τιμές Εισητηρίων
Σχολικά Γκρουπ 3€ ανά άτομο
Μαθητές / Φοιτητές 4€ ανά άτομο
Ενήλικες 6€ ανά άτομο
Οικογένειες 12€ ανά οικογ.
Ξεναγήσεις
Σχολικά Γκρουπ Δωρεάν
Γκρουπ άνω των 10 ατόμων Δωρεάν
Γκρουπ κάτω των 10 ατόμων 6€ ανά γκρουπ

Προγραμματίστε την ξενάγησή σας

Στηρίξτε το έργο της insectopia
Χάρη σε εσάς μπορούμε και προσφέρουμε εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες μας σε όλα τα ιδρύματα της πόλης (ορφανοτροφεία, ΑΜΕΑ).

 

An amazing + educational exhibition - so real and beautiful. I hope it never leaves Thessaloniki Georgius from Greece (03/02/2011)
Διαβάστε κι άλλες εντυπώσεις από το βιβλίο των επισκεπτών

 
Copyright © 2010 - 2020 / insectopia